Projekt "#sherajmoodgovorno" Ispis
Srijeda, 12 Srpanj 2017 07:04

 

Od 15. studenog 2016. godine Prva gimnazija Zagreb uključena je u projekt pod nazivom #sherajmoodgovorno. Osim Prve gimnazije, u projekt su uključene i Srednja škola Novska te Ekonomska i turistička škola Daruvar.

Projekt se provodi u okviru Natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2016. godini, a nositeljica projekta je organizacija civilnog društva Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Opći cilj projekta je suzbijanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama nad i među djecom i mladima,  dok su specifični ciljevi projekta:

  • informirati djecu i mlade o pojavnim oblicima seksualnog nasilja na društvenim mrežama
  • podići razinu znanja djece i mladih o mehanizmima zaštite i mogućim oblicima pomoći i podrške u slučaju elektroničkog nasilja
  • senzibilizirati djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova o problematici seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te o nužnosti postupanja sukladno obvezujućim Protokolima
  • educirati roditelje o pojavnim oblicima seksualnog nasilja nad društvenim mrežama i mehanizmima zaštite

U okviru projekta planirane su aktivnosti: fokus grupe učenika, poludnevni trening za učenike koji će razviti online kampanju, online kampanja, tisak i distribucija materijala, edukacija za volontere, provedba radionica u partnerskim školama, specijalizirana predavanja za roditelje te odgojno-obrazovne djelatnike kao i javne akcije učenika u lokalnoj zajednici.

Dana 13. veljače 2017. godine u prostoru Ženske sobe održan je prvi sastanak partnerskih organizacija na kojemu su sudjelovale profesorice i stručne suradnice partnerskih škola na projektu. Na sastanku su predstavljene aktivnosti provedene unutar partnerskih škola, sam projekt, donator te projektne aktivnosti. Uslijedio je detaljniji dogovor oko provedbe budućih projektnih aktivnosti te podjela uloga i odgovornosti svake od partnerskih organizacija te Ženske sobe kao nositeljice projekta. Više razgovora bilo je o dobivenim rezultatima u okviru provedenih fokus grupa s učenicama i učenicama triju škola.

Dana 27. ožujka 2017. godine proveden je poludnevni trening za učenike i učenice koji/e će raditi na razvoju online kampanje. Na treningu su obrađene teme elektroničkog nasilja, seksualnog nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te elementi uspješnih online kampanja. Nakon održanog treninga, učenici/e su u suradnji sa svojim mentoricama osmislili poruke i vizuale kampanje.

Od 25. travnja do 5. svibnja 2017. godine u I. gimnaziji održano je šest radionica od strane volonterki Ženske sobe koje su provele radionice s učenicima i učenicama s ciljem prevencije seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama.

Nastavak projekta slijedi s početkom nove školske godine 2017./2018..

 

Obavijesti

Svečana dodjela maturalnih svjedodžbi

Svečana podjela maturalnih svjedodžbi održat će se 20.7.2017. u 19 sati u kino dvorani Prve gimnazije. Maturanti trebaju doći u školu u 18 sati radi pripreme i fotografiranja (u učionice na prvom katu).

Na svečanu dodjelu maturalnih svjedodžbi pozivaju se članovi obitelji i prijatelji kako bi uveličali događaj te na taj način podijelili zadovoljstvo uspješno završenog školovanja!

Ukoliko je maturantima svjedodžba potrebna ranije ona se već taj dan (20.7.) može podići u referadi od 8.30 do 12h. Svi koji naknadno dižu svjedodžbe također ih mogu naći u referadi škole u vremenu od 8.30 do 12h. 
Prigovori na ocjenjivanje Državne mature

Prigovore na ocjenjivanje možete podnijeti 12.7. u vremenu od 13-15 sati, a u četvrtak 13.7. u vremenu od 10-14 sati u kabinetu 316 na 2. katu. Prigovori se podnose vlastoručnim ispunjavanjem obrasca koji ćete dobiti od profesora Matha u kojem ćete ukratko opisati prigovor.

 
Dopunski rad

Dopunski rad za L.P. (4.c) održat će se prema sljedećem rasporedu:


Dopunski rad iz fizike:

PONEDJELJAK, 21. 8., 9:00  (5 školskih sati)

UTORAK, 22. 8., 9:00 (5 školskih sati)


Dopunski rad iz njemačkog jezika:

SRIJEDA, 23. 8., 10:00  (5 školskih sati)

ČETVRTAK, 24. 8., 10:00 (5 školskih sati)


 
Copyright I.GIMNAZIJA, Joomla templates by SG web hosting, design by vex