Gimnazijalci/ka Prve sudjelovali u programu Innovation Academy

U sklopu Školskog programa profesionalnog informiranja i usmjeravanja i u okviru aktivnosti poticanja darovitosti kod učenika /ica I. gimnazije, učenici/ice I. gimnazije imali su priliku tijekom ljetnih praznika od 26. do 30. kolovoza 2024. sudjelovati u programu Innovation Academy.

Innovation Academy je program koji se provodi u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije i UNICEF-a. Cilj programa je da mladi kroz radionice, praktične vježbe te zanimljive primjere i slučajeve usvajaju vještine budućnosti: suradnju i vodstvo, kritičko razmišljanje, emocionalnu inteligenciju, projektni menadžment, komunikacijske vještine, digitalne vještine, vještine programiranja i sl.

U ponudi je bila prijava za jedan od osam programa: Future Leader, Future Entrepreneur, Future Skills, Master of Public Speaking, Digital Skills, Robotics, IT Genius – početni, IT Genius – napredni, AI Whizz.

Tako je učenik 3b razreda Teodor Ferenčak sudjelovao u programu Future Entrepreneur, dok su učenica Helena Vranjković i učenik Vedran Žarak iz 3.b sudjelovali u programu Future Leader. Sudjelovanje na radionicama opisuju zanimljivim, korisnim i poticajnim iskustvom, koje preporučuju vršnjacima te planiraju ponoviti i sljedeće godine.