Učionice manjinskih jezika pod vedrim nebom

Dragi učenici,

u sklopu manifestacije Dana nacionalnih manjina Grada Zagreba i Europskog dana jezika u Zagrebu, pozivamo vas u subotu 28. rujna od 10,00 do 13,00 sati u park Zrinjevac na „Učionice manjinskog jezika pod vedrim nebom“.

S makedonskim jezikom će vas upoznati naša profesorica Ivana Brezovec i učenici koji pohađaju makedonski jezik i kulturu po modelu C u Prvoj gimnaziji.

Nakon predstavljanja manjinskih jezika u 11,00 sati održati će se i kulturno-umjetnički program koji izvode učenici. Svi posjetitelji će moći saznati detalje kada i gdje pohađati nastavu manjinskih jezika te saznati zanimljive informacije o tradicijama i kulturi naših manjina uz pjesme, stihove, ples i jezične igrokaze kojima će učenici predstaviti svoju tradiciju, folklor i jezik.

Obogatite ovaj događaj svojim prisustvom i proslijedite poziv svojoj obitelji i prijateljima, upoznajte nas i provedite prekrasno jutro u parku Zrinjevac.

*Učionica manjinskih jezika je organizirana od Koordinacije vijeća predstavnika nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sa nastavnicima i profesorima koji izvode nastavu manjinskih jezika u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba.