Humanitarna akcija darivanja knjiga

U Mjesecu hrvatske knjige I. gimnazija prikuplja knjige za Odjel za adolescente Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u Zagrebu, koja prima donacije knjiga s ciljem stvaranja bogatije knjižnice za svoje mlade korisnike. U nastojanju da im se omogući pristup literaturi koja obogaćuje, opušta i educira, traži se sljedeće:

  • knjige za čitanje: beletristika, avanturistički romani, SF, klasici, suvremena književnost, stripovi, knjige za mlade na temu mentalnog zdravlja (sve knjige prilagođene adolescentima)
  • školske knjige: lektire, knjige, radne bilježnice za srednje škole (svi školski predmeti).

Donirane knjige koristit će se na Odjelu za adolescente u sklopu biblioterapije, slobodnoga vremena i strukturiranih obrazovnih aktivnosti. Mladima u bolnici često je teško doći do ovakvih materijala, pa svaka knjiga doprinosi njihovu oporavku i razvoju.

Važno!  Zbog ograničenoga kapaciteta prostora bolničkoga odjela knjige se zaprimaju u vremenskome periodu do 31. listopada 2024. Pokažimo zajedništvo i pomozimo mladima da kroz knjige pronađu potporu, inspiraciju i edukaciju! Svoje knjige možete donijeti u našu školsku knjižnicu gdje će ih prikupiti prof. Barbutov Krsteva, a za sve informacije možete se obratiti prof. Sikavica Joler. Pokažimo svoju humanost i razumijevanjem barem jednom knjigom, stripom ili radnom bilježnicom, a zauzvrat ćete za svaki primjerak dobiti bod kojim ćete sudjelovati u konkurenciji za najrazred.